stallmalmby

Alla inlägg under januari 2010

Av Emma Rehnman Astergren - 19 januari 2010 16:42

Har idag tränat i två timmar, var tvungen att pröva FAT BURN på cykeln...Satan va jobbigt, Fredrik körde den igår och jag tänkte va fan, ja ska då inte va sämre....Kom fram efteråt dock att han bara körde en kvart, och jag en halvtimme....Så fruktansvärt jobbigt det var, men skönt efteråt... Körde sen det vanliga programmet....


 Ridit Legobiten också och är kanonnöjd med honom idag, han har ju vart lite väl het och spänd på sistone, och målet idag var avspänd och lägre i formen...Efter 50 halvhalter ides jag inte räkna längre, och till slut slappnade han av och kom ned i formen, tog förhållningarna utan att trippa på stället, och hitta på nåt eget, galopp/stuts...Han kändes superfin, och kändes som en miljon att rida...Nu ska jag damma av dressyrsadeln till imorgon, har inte använt den på alldeles för länge....Hmmmm varför undrar jag....

Har lagt upp en plan nu igen,  jag har fått planera om lite eftersom han blev sjuk... Men känns som vi är på väg tillbaka, och jag tänker satsa mkt på dressyr, + att jag ska bli lite mer vältränad, kan ju inte va kul att ha barbapappa på ryggen... Ne det blir det ändring på nu, och ser fram emot säsongen..Längtar ihjäl mig till ridhuset och HOPPA.. Men får vänta ett tag till, vill INTE smitta nån annan stackars häst.....


Mamma, den bästa, fyller år imorgon, och jag har med hjälp av en mkt klurig vän kommit på en skit frän och otroligt oväntad present!! Hoppas hon ska bli glad, blir middag där imorgon!


Ikväll blir det lugnt, morots soppa till middag,(vet att det låter hemskt, men den är skitgod!! Till och med Fredrik älskar den) Och sen en tv kväll, en romantisk rulle går kl 21 på trean, blir nog att sova till den tror jag!!!


Av Emma Rehnman Astergren - 18 januari 2010 10:34

..har jag uppdaterat... Men har inte hänt så där jätte mkt... Tränat på gymmet, ridit..Ja osv..


Det jag saknar, är ett jobb, skulle vara underbart..Saknar att ha nåt att gå till, men hoppas att det ska ordna sig snart. Det hoppas jag på iallafall!

Det som stör mig, är att dom jobb man sökt inte hör av sig överhuvudtaget, även om man inte fått det, så kan man väl få ett kort mail att det är så, men inte det. Inte ett knyst!!!


Men men, nu väntar en frulle, sen blire gymmet tror jag... mer än så händer det inte just nu!!!

Av Emma Rehnman Astergren - 11 januari 2010 20:53

....häst!!!



Kanske ska börja fån början, har ju vart hos frissan idag, blev skitbra och jag känner mig lite fräschare.. Har en jättemysig frisör på Headline, hon är kanon och jättegullig!Fick i julklapp av Fredrik och av Pappas sambo Christin, pengar att klippa mig för:) Men jag säger bara...Tacka vet jag alvedon, denna dag hade aldrig gått utan den! Är ju JÄTTE förkyld tyvärr.....


Kom hem efter en snabb visit hos Miggo och Comet´n, kul att se dom båda, var ett tag sen nu.. Hur som helst lagade mat, laxfilé i ugn med Västerbottensost, cocktailtomat och lite grädde, helt ok faktiskt..Jag är ju ingen fisk älskare direkt men fisk ska ju vara bra mat, så bara att tugga i sig då och då...


Har ju längtat efter att rida nu ett bra tag, och Legobiten är ju frisk, så ikväll kunde jag inte låta bli.... Han gnäggade brummande då jag kom med sadeln, kröp gapande in i tränset och var mkt otålig då jag skulle ta på mig hjälmen, stå stilla vad är det??

Var bara ute i ca 20 min, orkade inget mer, denna feber..Men underbara pålle, skritt i ca hälften sen ballade det ur..Trav med höga benlyft, frenetiskt tuggandes på bettet med en super krökt nacke, hoppandes från sida till sida på vägen...Herregud, nu vill han arbeta...Han är för rolig.... Fick honom att skrittta till slut igen... Hahaha  ja, vad säger man!!

Och ingen kan då klaga på att vi inte syns på vägen!!! Ett ländtäcke som även går fram på bogen med reflexer, fick det av Mamma i julklapp, min knallgula overall a lá Blåklåder som jag fick av Lars, reflexer på ben och träns och min killer pannlampa som lyser bättre än hel ljuset på våran V70! Vi är inte snyggast i byn, men vem bryr sig om det;)!


Blir skritt denna vecka , kan ju ändå inte åka någonstans med honom på ett par veckor än, pga ev smitta... Känns piss, är taggad för träning och dödligt hoppsugen, men blir väl att åka in på Torsdag och kolla lite på Erikträningarna, bara för att göra det lite värre.........:)


Av Emma Rehnman Astergren - 11 januari 2010 08:15

Herregud så förkyld jag blivit.. Helt otroligt.. Är så jäkla besviken..Har fått ställa in träningen med Susanne, inte kul..Sen blev det ingen ridning för egen del igår heller..Hade sett fram emot att få bara sitta på Lego, skritta en sväng, men låg som klubbad... Dessutom för att strö lite extra salt i såren, så var det strålande igår, sol och 5-. Kul!!


Efter detta har jag varit sjuk färdigt har jag bestämt!!!!!!!!!!!!!!!


Har ju bokat en tid hos frissan idag, som jag sett fram emot i typ en månad, tänker fara, så är det bara.Ser ut som en skata på huvet, och älskar att vara hos frisören, jag får sitta och snora där, men får skippa nåt smink, rinner bara ur ögonen ändå.....

Ja herregud, tur man har mamma, Agnes och Lars, som hjälpte mig ännu en gång med stallet:) Tusen tack! Ni är bäst:)

Av Emma Rehnman Astergren - 8 januari 2010 15:51

Repris från alla anda dar då det är svinkallt här i lilla Malmby.. 13 grader i köket och inget vatten alls på morgonen..Länge sen jag varit så irriterad...Hatar att det alltid ska jävlas.... Denna förbannade kyla från helvetet...................


Gjorde upp eld, åt frulle och drog in till byn och sket i eländet en stund, satte en värmefläkt nere i källaren på vattenröret och drog helt sonika....

Tränade en timme och solade, jätte skönt, kunde för en liten stund låtsas att man låg på en varm strand.. Hahahaha eller nåt sånt!!


Men lycka då jag kom hem, då vattnet kommit tillbaka.. Tur annars vet jag inte vad jag gjort..... Flyttat till en lägenhet kanske?? I all hast lämnat mitt pick och pack och emigrerat till varmare breddgrader kanske? Skulle ju va just snyggt, ne tur att det funkar iallafall en stund.....

Nu blir det och laga mat, sen ev in till Vännäs, Fredrik ska spela hockey med Nicke och company, så hälsar nog på Matilda en stund, surra nån timme eller två är ju aldrig helt fel!!!:)



Av Emma Rehnman Astergren - 7 januari 2010 21:41

Ja, 34- utifälla.. Sjukt...

Hästarna kom ut vid tio imorse..Och jag hade 13 grader i köket då jag klev upp, har i princip varit 30- hela dagen. Vilket resulterar i att vattnet fryser.. Suck, varför ska det vara så himla kallt, kan det inte bara vara runt 10-, skulle ju va underbart..

Legend har ingen feber, och benen som vanligt, skönt...


Smart som jag är så flödade energin lite väl mkt, och jag var tvungen att röra på gammkroppen, ut på skidorna..Hann ca 5 varv på våran lilla upptrampade slinga, då var fötterna isbitar... Så nu har Fredrik my love ordnat ett gymkort åt mig på gymmet inne i byn, kan man ju gå på springbandet eller nåt istället..Tycker egentligen inte om att gå på gym, är mera för att gå ut i skogen, typ..ute ska man va.. Men nöden har ingen lag...


Solade, såg sen Ice Age 3 med lillasyrran och mamma, sååå jäkla bra film.. helt otroligt bra.. hahaha Buck är min favvo...


Hoppas på mildare till helgen, som jag ska spendera mestadels i Mosjö.. men herregud, 34- all time high denna vinter..


  


http://www.youtube.com/watch?v=WYp3e0l0NfA Kolla in kungen..hahaha

Av Emma Rehnman Astergren - 6 januari 2010 11:28

Var igår och åt middag på Invito, fick ett presentkort av gänget på Index, på 1300:- när vi gifte oss:) Tackarrr:) Bra mat, men påminn mig om att getost är jätteäckligt.....huvva, hurven känner jag.....Annar var det kanongott.Förrätten var då getost som var friterad, inte ok...Getost har en speciell stark smak som är super vidrig.... jaja, varmrätten var oxfile, potatiskaka med soltorkade tomater, grönsaker och en god sås, även där var det getost med, men den kunde man strunta i som tur var... Efterrätt, pannacotta i nyponsås och ricotta.. Helt ok...Men handen på hjärtat, VARFÖR så vansinnigt dyrt??? Lite väl over the top måste jag säga... men trevligt att göra nåt annat!


Bio sen, Sherlock Holmes..En otroligt trevlig överasskning. Var ju jätte bra!! Tyckte kanon mkt om den, och kan rekomendera den helt klart!!!

Ja, det trodde jag inte..... Men alltid kul att bli possitiv förvånad...Nu blir det en promenad i detta jäkla kalla väder... suck, tio minus räcker väl? Eller hur??


Legobiten är fortfarande på bättringsvägen...Mindre svullnad i benen, och imorgon blir det nog en promenad med honom... Hoppas det blir lite varmare då!!!


   Mr Watson och Holmes.....

Av Emma Rehnman Astergren - 4 januari 2010 14:39

Hjälp, nu var det länge sen jag skrev.. Har ju hänt lite sen sist.. En underbar jul, ett helt nytt år..Julen flyt på härligt, vi hade det jättebra, fick många fina julklappar:) Tack alla:)

Sen har vi ju firat nyår..Med Nicke och Matilda..Uppe på middigsberget med ett gäng kändisar..Hade verkligen sååå kul, länge sen jag haft så roligt:) God mat och trevligt sällskap, kan det bli bättre, tror inte det;) Kvällen var en succe, och året kunde inte börjat bättre!

Dock blev det lite sämre senare då vi kom hem till verkligheten, skulle i förrgår ut och rida, tog in Lego och tre av hans ben var som stockar, SVÄLLDA är bara förnamnet.... Över 40 graders feber..Suck.. Oro är ju mitt andra namn, så höll ju givet på att dö innan veterinären kom... Virusarterit mest troligt, smittamt och nu väntar ett par veckors vila.....Isolerat stallet i minst två till fyra veckor.... Han var feberfri igår,men fick för säkerhetsskull stå inne.Men imorse äntligen ut i hagen för Legobiten..... Benen fortfarande svullna, men på bättringsvägen, får se nu om han frisknar till, eller om febern återkommer...  Får helt enkelt återkomma om detta, har aldrig hört talas om denna sjukdom, och vet absolut inte vart och när han har blivit smittad! Så alla mina vänner med hästar, ta tempen nån gång och kolla så inte era hästar också är sjuka... Hoppas inte det......



En ny dator har det blivit också, en bärbar, vilket lyft:) Har varit ute i stallet nästan hela förmiddagen, pysslat på, med Tiger och Legend, är man sjuk måste man ju få lite extra omvårdnad..Eller hur:) Hubbe har fått smak på det goda livet idag, han fick räkor för första gången, haha han blev helt galen och pulade munnen full...hahaha Äter ju inte räkor själv, har därför det inte hemme så ofta, men nu har jag köpt en påse, så nu får han det lite oftare hoppas jag!!!



God fortsättning till er alla!!!!!

Ovido - Quiz & Flashcards