stallmalmby

Alla inlägg den 25 maj 2009

Av Emma Rehnman Astergren - 25 maj 2009 23:48

Lite bilder ifrån tävlingen, min storasyster är kanonduktig på att fota, här är lite hon lyckades fånga av Legenden och jag!

Av Emma Rehnman Astergren - 25 maj 2009 08:40

Ja då var det Måndag igen... Blandade resultat i helgen, en andraplats i första en metern:) Han var jätte het och pigg!! Hade bara tur att inga bommar föll.

En femteplacering i den andra en metern, tog nån sväng som var i tajtaste laget, så legend var kanon duktig som räddade upp situationen, men tappade mycket tid....Men han var het och på g som vanligt...

Sen i helgens sista klass 110, som jag efteranmälde mig till, kändes han mycket underlig redan på framhoppningen.. Som sirap i hans ben, han gick knappt på framåt(vilket är mkt underligt för att vara Legend) Hur som helst brukar han alltid tända till när man kommer in på banan, men icket... Han var verkligen SUPERkonstig... Rev första hindret, hoppade med nöd och näppe över tvåan och sen blev det tvärstopp på trean...Han brukar aldrig aldrig stanna, bara om det är ngt fel... ja visst alla hästar kan stanna, ska inte sticka under stolen med det, men känner Legenden, och han kastar sitt hjärta över varje hinder, och ställer alltid upp. Nåt fel var det....

In i stallet för att kolla honom..... Ut torkad!!! Drog i skinnet och det for inte tillbaka nåt alls! Han stod helt apatisk i ca 45 min- en timme, och ville inte ens ha äpple, tittade inte ens åt det..Då är ngt mycket galet..Oron steg.... Blandade lusern med mycket vatten, och gav honom, han svettades rejält länge efter också.... Men till slut började han äta och dricka lite smått... Jösses jag fick ju hjärtfel...

När vi kom hem drack han fyra hinkar vatten, lillgubben...Tog även tempen och han hade feber.. Inte pigg helt enkelt!

Nu är han ok, hade ingen feber på morgonen, och hade duckit kopiösa mängder vatten... Han tog ut sig totalt första klassen  och var slut på till andra...Så var det med det... Kände verkligen inte igen honom, borde ha lyssnat på hans signaler, men nu vet jag det, äppeljuise, betfor osv till nästa tävling.

Det är den enda förklaring jag har, behöver ju inte bero på det, men så konstig som han var.... Nog om det, huvudsaken att han är piggare nu, och nu är han mer som vanligt. Vi ska ut på en promenad idag... I solen..


Hur som helst så var det en speciell dag igår, Fredrik och jag hade varit tillsammans i sex år:) Sex hela år!!! Så vi hade myspys hela dagen igår. Tog med oss Ellen på utflykt till en fors som ligger ngn mil bort, fantastiskt va vatten kan åstakomma! Ellen hade mycket spring i benen, och vi hade en underbar dag!!! När mina funderingar och oro hade lagt sig över Legend kunde jag slappna av och njuta av en härlig solig dag.


Idag blir det Umeå, ringar ska beställas och resor ska kikas på:) Ha de:)!!


(har tappat bort kameran, men ska försöka leta ingen den... ) 

Ovido - Quiz & Flashcards