stallmalmby

Alla inlägg den 17 augusti 2012

Av Emma Rehnman Astergren - 17 augusti 2012 21:37

Vilken jäkla värme.Vet att man hela sommaren gått och väntata på dom där varma sommardagarna och den efterlängtade solen, men jag lider lite i värmen nu.Hör till saken att min gule herre inte riktigt tål att det är riktigt varmt.Ikväll var ännu en gång som jag blir påmind om det.

Legend är en speciell filur, han har en hel massa konstiga saker för sig, som jag lärt mig under dom sex år han varit min.

Och visst, är det så att det är just dom sakerna som gör honom så härlig, och det är ju underbart att man känner varandra så bra. Men dagen före tävling, vad vill man då när man rider? Jo smoooth saling typ, man vill ju hitta den där känslan, att det stämmer ok, och helst jävligt bra!

Irriterad häst redan innan jag tatt in honom från hagen, massor av förbannade flugor överallt och redan då var han lite klibbig i pälsen. Ut på ridbanan och ja, det började rent crap kan man säga.Jävligt spänd och tittig, pigg och helt ointresserad av vad jag ville. Men nu till det intressanta och det som till slut kändes helt otroligt bra.Jag kunde rida idag!! Alert the media!! Emma Rehnman Astergren kunde faktiskt rida! Istället för att tappa tålamodet och bara hamna i en ond cirkel så tog jag tag i mig själv och red, som man ska.Istället för att spänna mig själv och bara harva runt i samma som jag lätt gör då det liksom låser sig löste jag problemen som kom ett steg i taget och förblev avslappnad.Änfast han fjantade sig så höll jag mitt lugn och bara fortsatte rida.Hittade på massor av saker så han till slut bara lyssnade på mig och faktiskt gick riktigt fint!

Nu låter det som om jag aldrig rider så här utan alltid rider crap dåligt, och riktigt så är det kanske inte, men känslan i mig själv gjorde att mitt självförtroende ökade bara lite lite. Det hör ju till saken att ibland då man rider kan hästen ju fjanta runt hur som helst och det bekommer en inte, men ibland är man ju inte riktigt själv på humör, lite lättretlig och har sämre tålamod än vanligt, idag hade jag en sån retlig dag. Men, mina sämsta sidor kunde jag kontrollera, och göra det rätta! Skönt!

Tyvärr så red jag väl lite längre än jag tänkt, dock inte speciellt hårt, men eftersom värmen stör herr L så hoppas jag att han inte är trött imorgon. När han blir trött, spänner han sig nämligen, men det kommer nog att bli bra.

Han är nu badad och masserade honom en stund efter det, är man kungen av Malmby så ska man väl få sån behandling ibland. Smörjt upp allt läder och packat i princip allt.

Har som jag tidigare skrivit inte några förhoppningar på placering eller så absolut inte, men han har gått riktigt bra, dom senaste träningarna, så hoppas att vi hittar den känslan, då kommer jag att vara supernöjd! Hur som helst kommer vi vara en erfarenhet rikare och sen är det ju bara att förtsätta därifrån. Rom byggdes inte på en dag, och man måste ju testa!

När jag och Dante min evige följeslagare kom in från stallet precis luktade det surströmming i köket?? Jag äter INTE surströmming, äter typ ingen fisk utan håller mig till omega  kapslar, så va fan?

En som däremot älskar havets frukter är min sköldpadda Hubbe. Hade ett gäng räkor i kylen som uppenbarligen inte mådde så bra.Stackars Hubbe blir nu utan räkor då dom illa kvickt åkte i soporna. men fy fan vad det kan lukta!!


Nu blir det soff häng en stund innan sängen väntar.Jag har lyxat till det med en utav mina favoriter. Is med dryck:)

 

Massor av is så att det knappt rymms ngt annat!


Hoppas det lugnar sig med värmen i Övik och önskar alla en trevlig helg:) //E



Ovido - Quiz & Flashcards