stallmalmby

Alla inlägg den 24 augusti 2012

Av Emma Rehnman Astergren - 24 augusti 2012 16:45

Så var det helg!! har haft en HLR genomgång idag på jobbet, och även om man på senare tid gjort det flera ggr på miniAnne så känns det lika viktigt varje gång!

Under simlärar utbildningen så tränade vi storstilat på en större docka, riktigt bra.Idag var det bara en genom gång av det som känns otroligt viktigt att kunna på en simhall! Hoppas till gudarna att det aldrig kommer till att behöva användas!!!!


Imorgon är det tävling igen!! Från att inte ha tävlat alls så är det väldigt ofta helt plötsligt:) Blir ju lätt så då man gärna tävlar i både hoppning och dressyr. Imorgon är det dock hoppningens tur, och en klass bara som jag nämt tidigare, dock en A1:A så hoppas väl att den gule och jag kan vara nolla, då blir det ju mer språng:)

Men varför i hela friden är det alltid samma visa, dagen före tävling har jag så otroligt svårt att hitta motivation att fara ut och rida????!! Fjantar runt en hel massa, och grejar på, och det blir praktiskt taget alltid en sen kväll!

Idag for jag dock ut direkt, och hade noll variations tänk.Lego var till en början ganska loj för att vara han, och jag satt där som en passiv jäkla säck. Fy fan. Fy farao rent ut sagt.Blev en tur med tempoväxlingar i skogen till slut, och han kändes ok, lugn och fin.Normal.Fast jag kände mig redigt onormal. Trött och slut på, och med en påse över huvudet, dvs huvudvärk som ångar på lite halvdant.

Stress är min värsta fiende, och jag har den senaste tiden börja känna av mitt stresstänk mer och mer.Det sätter sig i magen. Har haft både magkattar och magsår tidigare så jag vet hur det känns, och det känns som så nu.

Har ju inget speciellt att stressa över, utan stressar upp mig för idiotiska saker. Listan kan göras lång och skulle se helt knäpp ut. Som sagt idiotiska saker att stressa över.

Detta har pågått nu cirkus sen jag började jobba igen efter semestern. Och jag måste ta tag i mig själv rent ut sagt.

Har nog med en klump i halsen bestämt att jag inte kör gympan här i byn denna höst.Känns jobbigt, men att ha en massa tider utöver jobbet att passa är en sak jag verkligen inte klarar av utan att stressa.Får se hur det blir med pumpen.Vill ju så gärna vara överallt och göra allt jag tycker om, men kan inte ha det så här, utan måste hitta en balans i mitt liv. Och hästarna är det jag mår allra bäst av i långa loppet.Är ju inte bara ett intresse utan även en livs stil.

När jag pluggade så la jag ju en del av hästeriet på hyllan, red här hemma men inte på samma sätt med träningar och tävlingar. Kändes bra då , eftersom jag ville kunna ge 100%.


Ja ja, alla har vi ju våra bekymmer, och visst är det lyx, att ha så mycket man tycker om att man måste välja och vraka;) Träna gör jag ju ändå, hemma då jag har tid och Lego och Zingo har fått sitt. Utan tider att passa!


Har iallafall packat och smort upp alla grejor, och märkte att i Onsdags då vi hoppade, hade Legenden slagit i  nya sadelgjorden. Missförstå mig rätt, den är ju till för att användas:)

 

Kung gjord som var SVINDYR, fick den i födelsedags present och jag älskar den! En Erik Tixerant gjord.

Läs här om gjorden, http://www.jennyk.se/layout.asp?ID=78 där står det lite mer om vad den är för ngt!!

rekommenderas skarpt!!! Köpte en hopp platta till, och då blir den lite dyrare, men vill ju inte förstöra den "mjukare" plattan på själva sadelgjorden!


Hoppas att morgondagen blir kul, och att Legenden sköter sig. Hur som så vill jag bara ha roligt, och det är det ju oavsett!!


Nu ska jag mocka och göra klart i stallet, sen blir det grillat och ett glas samarin;)

Återkommer imorgon. Kan ju redan nu meddela att troligtvis den 22 september kommer det att vara en inbjudningstävling här i Malmby.Klasser från 30 upp till 90.Klasserrna är inte riktigt bestämt än, och datumet inte till 100% klirrat, men väl till 99:)

Rosett till alla deltagare oavsett bedömning och om ngn av mina vänner känner för att komma och hjälpa till så är ni mer än välkomna:) Ska försöka ordna en propp tills på Måndag och lägger ut den här på bloggen och på Elin Nordlunds hemsida http://www.backforsgard.se/ 


Trevlig Fredagskväll till er alla:):) //E

Ovido - Quiz & Flashcards