stallmalmby

Alla inlägg under oktober 2012

Av Emma Rehnman Astergren - 12 oktober 2012 15:42

Grrrrrrr, har jobbat och ätit strepsils.Med citron och honungs smak, hade hellre testat den med jordgubb, men man tager vad man haver.

Imorse hände det som inte fick hända: Räser stack från hagen och rejsade runt på åkern med idel brallisar.FAN, helveta och hans moster.

Satt i godan ro och år frulle, då det dundrade utanför huset som aldrig förr.

Han har ju fått ett REJÄLT genomtramp i senan och SKA inte röra sig så mycket alls.Vila i minst 6 månader, och nu har han ju stått i en sjukhage, sen i Onsdags.

Tanken var ju att min lillasyster som ju äger hästen skulle ha byggt en rejälare hage förra helgen då hon var hemma på permis, men det blev inget av.Så jag har byggt en liten hage med sommarpinnar och tråd, ställt in en bal i hagen och normalt är han så lätt att stänga in, funkar med en sytråd. Men hur jävla dum får man vara, givetvis inte då han stått inne i 100 år..

Nu har jag iallafall byggt en rejäl sjukhage med både träplank och ström. Snyggt blev det väl inte, men förhoppningsvis ska det funka!

Ja, nu ska jag ut och rida, äntligen:) Sen ska jag fara till en kompis och fika, hon fyller år, och är världens bästa på att baka:) Så det kommer mest troligt att vara goooofika!

Höll ju nästan på att glömma.

Är det ngn som läst västerbottningen? Detta repotage var med från träningshoppningen vi hade hemma på gården:)

 

Finns fler repotage om dagen, mer info på www.ortrask.se

TACK Åke Runnman!!


//E

Av Emma Rehnman Astergren - 11 oktober 2012 22:17

Klagomuren här...

Torsdagar är långa dagar, jobb från tidiga morgon till sena kvällen.Precis kommit in efter att ha nattat hästarna och kommit hem från jobbet. Har haft sjukt ont i halsen hela dagen idag, huvva, hoppas det ger sig tills imorgon.

Huvet har kännts som en tung klump norr om axlarna och dunkat på ett otrevligt vis.


Hur som helst, detta kanske ni inte vet om mig...

-Tycker att hårt bröd smakar bättre än mjukt.

-Har vunnit en ölhävartävling(jag tycker INTE om öl) Är det tävling så är det.

-Böcker är oftast bättre än film, dock tar det fasligt mycket längre tid att läsa en bok, tyvärr.

-Fredrik var den första som jag pussade på, han var fem år och jag var fyra, i en snödriva utanför mitt hus i Örträsk.

-Har bott ett år i Norsjö, då jag gick i femman.

-Har flyttat hur många gånger som helst, och hoppas att jag slipper göra det igen.

-Äter jag valnötter får jag ont i svalget och i munnen.

-Då jag var liten trodde jag att anabola steorider var ett krig.Då jag var riktigt liten alltså;)

-Blev sjuk då jag föddes, och var väldigt liten, (vad hände?) fick ligga med slangar här och där i kuvös.

-Har i princip vuxit upp i en svart turne buss.Mamma och pappa hade ett band som hette Jubilee, och jag och Jenny hakade på i ur och skur.Sov som en stock bakom trummorna i helly hansen ställ och tutte i munnen.

-Har under flera års tid haft fler än ett jobb samtidigt, ett tag hade jag tre, ett på heltid och ett kvällsjobb och ett helgjobb.Då hade jag även två hästar...Huvva..

-Är jätte rädd för tryckluft, skit läbbigt av ngn konstig anledning.

-Gillar oftast att köra bil, kör många mil under ett år och det är ett underbart tillfälle att komma ner i varv och ta det lugnt.Kan ju inte göra annat, medans man tar sig från A till B.

-Sover med en jätteplatt kudde, alltså jätteplatt, har haft den så länge jag kan minnas och är helt ärligt rädd om den.



Oviktigt vetande a la carté. Nu väntar sängen, ska bli riktigt skönt.Snart helg och tror jag ska ta mig en tur till Vännäs på loppisen och kanske fynda ngn bra att ha grej!

//E

Av Emma Rehnman Astergren - 10 oktober 2012 20:36

Sommar och sol, eller? Vad har det varit för sommar egentligen?

Förra sommaren jobbade jag hela tiden, med ett undantag för några dagars ledighet som resulterade i en av dom härligaste uppleverserna i mitt liv, arslet i en kajak, smygandes efter den underbara Öreälven.. Solen sken konstant och det är ett av dom bästa minnerna jag har hittils i livet.

Nu är sommaren defentitivt över, och kylan börjar smyga sig på, det var minusgrader igårkväll då jag for hem från jobbet.

Legend är äntligen skodd, och hans lite varmare framben är ett minne blott, som jag misstänkte så var det den  lösa dojjan på det benet som var boven i dramat.Han är känslig min gule vän, och jag är enormt petig, och ja ibland fånig.

En lättare skritt tur som var nästan läbbig, hittade inte min pannlampa, så for ut utan, fy fan! Såg inte ens hästens hals framför mig! Var inte kul alls, och mörkret smög sig rakt in i märgen... En halvtimme stod jag ut, sen skyndade vi oss hem till värmen och ljuset...Lego brydde sig föga och hade nog vart ute än om han fått välja.

I och med höstens snabba intrång så kommer det ju en hel massa inpå det.. Detta tillexempel:  

Alla dessa reflexer som ska på, lånade även denna av min lillasyster(hoppas det var ok Ags)  

Rumpvärmaren...Ahhh, min bästa pryl att tipsa om i höstmörkret och kylan! Det är kanske inte det snyggaste man kan pimpa sin utrustning med, men va fan, vem ser mig här, och vem bryr sig? Inte jag, den är alldeles ljuvlig, och det ska vara the real deal för att optimera känslan, dvs en av fårskinn!

Äntligen börjar mitt liv komma på rätt köl igen, det har varit så upp och ner på sistonde, mår helt enkelt inte bra då mina rutiner kommer av sig för mkt, och inte då jag inte får i mig rätt dos av mitt personliga lyckopiller varje dag.Legenden  


Räser har fått komma ut i en sjukhage och är nöjdare än på länge, dock var han mycket trött nu ikväll, och stod och sov med mulen vilandes på boxdörren..       


Ett annat tecken på att vinter är på g är Zingo, han sväller ut med enormt mycket päls, och blir som en jätte puff av kola med vit marshmellow man!   Syns dåligt, men lägger man handen på honom så försvinner den i fluffet säkert en halv decimeter:)


ja, så har min dag sett ut, lagat mat, och pysslat på, och jobbat givetvis... Nu är det lite ensamt här i huset, Fredrik och Dante har begett sig ut på jakt och sover i Sandsjönäs.

Nu blir det en stund framför tvn, och sen sängen, lååååång dag som vanligt imorgon..

//E




Av Emma Rehnman Astergren - 8 oktober 2012 10:04

Alltså hur mkt kan det regna? Ännu en grå och trist dag går mig till mötes. Tur att man jobbar på en varm och go simhall, där man kan gå i kortbyxor och t-shirt utan problem!

Försov mig imorse, men med facit i hand så regnade det ganska friskt så hästarna fick vara torra i nån halvtimme till..Måste ha stängt av väckaren, vilket händer väldigt sällan.....Var inte så allvarligt dock, börjar inte jobba förrän kvart över tolv, och hästarna kom ut strax efter åtta istället för efter sju....


Har hjälpt mamma att flytta lite möbler denna helg, och vi har bytt ut våran soffa i vardags rummet till våran gamla ektorp, och fått låna en fin ny klädsel av mamma, är nöjd, tycker bättre om denna soffa än den gamla!

Räser är sjukt pigg och glad(sur) han vill nog gå ut snart...Vilket han ska få, en sjukhage väntar på onsdag!


Nä, nu är det dags att äta lite fil, duscha och sen dra sig till jobbet...Legenden får sitt ikväll!


//E

Av Emma Rehnman Astergren - 4 oktober 2012 20:59

Har aldrig haft så här många läsare under en dag på min blogg?!! Ja så kan det vara....



Här fortsätter eländet, tar det aldrig slut?

Har avanmält mig till tävlingen, först och främst känner jag mig ruggigt less med tanke på allt som hänt, trött är bara förnamnet..Sen var Lego liiiiite varmare i ett framben ikväll..Och på det benet en jääävligt lös sko... Det var droppen..  Fuck it.

Det kommer fler tävlingar, Claes skulle egentligen kommit å skott för ett par dagar sen, men är dyng förkyld.Hjälps ju inte. Han erbjöd sig dock att sko honom på morgonen på tävlingsdagen, väldigt snällt men .......


Först förkylningen, förra helgen, och nu ja.... Hatar att det inte blir som planerat!!!!!!!!!!!!!!!!!

Som tur är är min käre make hemma nu...Underbart:) Allt kommer lösa sig, men lider med min mamma...Tycker inte om att se dom man älskar må så här, tar verkligen på mina krafter. 



Har dock gjort ngt riktigt kul ikväll, lett en hälsokväll med prat om kost och hälsa följt av en cirkelträning för medarbetare på swedbank! Var jätte kul och hoppas alla duktiga deltagarna var nöjda:)!


Nu ska jag umgås med min nyss hemkomna man. Ser fram emot det, har saknat honom!


Toodels/E

Av Emma Rehnman Astergren - 3 oktober 2012 21:41

...uppdatering nu på ett tag.Har helt enkelt inte haft tid eller lust att skriva ngt.Nu har jag denna blogg enbart för min egen skull(givetvis) Har haft den i ett par år nu, och det är riktigt kul att gå tillbaka då och då och kolla vad som hänt, både roliga och dåliga minnen:)


Då kan jag ju genast fylla på med vad som kommer att bli ett sämre minne med tiden.

En av anledningarna till min dåliga uppdatering är att det hänt en hel massa under denna helg och dagar.

Min mamma och hennes man ska skiljas. Jätte tråkigt.

Dom har varit gifta i ett år mer än jag och Fredrik och ska nu gå skilda vägar.

Tycker att det är varje människas rätt att välja hur man vill leva sitt liv, man ressigerar ju sin egen"film" dvs livet. Och ingen annan kan ju ändra på din situation än du själv.  Du har huvudrollen i din film och väljer vilka du vill ha som huvudrollsinnehavare tillsammans med dig, du väljer även övriga biroller, sen kommer det ibland in huvudrollsinnehavare och biroller, som lika fort kan välja en annan "story" på sin film....

Med det sagt kan man ju bli bortvald från ngn annas liv. På olika sätt, bättre eller sämre. I detta fallet var det väl just det som var det konstigaste. Hur det hela gick till..... Tillvägagångs sättet var väl mot det sämre hållet....Milt uttryckt......Men valet vad man gör med sitt liv, det kan man bara själv bestämma.


Kan ju inte annat än försöka finnas till för dom som behöver mig då det blir tufft, men ibland kan man verkligen fundera över hur man behandlar varandra?

Är absolut ingen perfekt människa själv, det ska gudarna veta.Har säkert(och kommer att göra fler gånger) behandlat vänner och familj illa och dåligt, men då hoppas jag innerligt att dom som drabbas säger detta till mig så jag har chans att förklara mig, be om ursäkt och bättra mig. Många gånger kan man ju vara helt omedveten om hur man beter sig. I slutändan vill jag ju inte medvetet vara dum eller elak, givetvis inte!!!!

Men vi är ju alla olika, vad jag vill, och tycker, tycker ju inte alla andra, vilket man ju accepterar.Tänk vad trist det skulle bli om alla tyckte samma?


Ja, jag blir bara så trött, ledsen och besviken på hela denna situation. Har ju inte hänt mig, men det påverkar ju såklart....


Legend har inte fått det som behövs dessa dagar..Ska ju tävla dressyr på Lördag och jag är så jävla dåligt förberedd som jag bara kan. Har ju alltid en tanke med min ridning och planerar ju utefter träningar och tävlingar, men mina planer fick ju glatt kliva åt sidan. Är ju inte hela världen såklart, men känns heller inte kul att tävla då jag inte kunnat förbereda som jag tänkt.

Lego är inne i en sjuk pigg period, och då är han inte helt lätt, inte då det kommer till att genomföra en dressyrtävling. Hade honom på lina igår och det är jag glad för, bockade och pep i princip hela tiden, stundvis var han mer avspänd och la energin på rätt saker, men så kom det idel glädjeskutt och fjanterier.. Idag var jag ute och joggade, försökte få honom avspänd, lång och låg i formen...Jo tjena.. Räknade antalet halvhalter på skoj och då jag kom till 350 gav jag upp. Inget funkade idag, förutom gasen.Den är det inget fel på alls!!! Tycker inte om då det bara blir en dragkamp, det gäller verkligen att ha tålamod.

Vi får se, ska rida på banan imorgon och ev dra in honom till norris redan på Fredagen för att rida där..

Har bara ingen ork nu, den jag har måste gå till annat . Får se hur det hela blir. Känns han ok nu imorgon och på Fredag så kör jag bara... Bläääää...


En glad nyhet är att Räser är på bättringsvägen!! Var in med honom idag på vet stationen och ultraljudade, han har nog fått ett rejält genomtramp i senan och kommer att behöva vila lääänge till, ca 6 månader, men det går framåt. Boxvila i en vecka till, och sen ska vi kolla hur hältan ser ut.Sen kan han nog få komma ut i en sjukhage, äntligen lite frisk luft för lillpållen! Han är då väldigt mycket bättre än sist dom var in och det går åt rätt håll! Känns riktigt bra! 



Om ngn vänlig själ vill ge mig lite energi, så välkommen:) Just nu tas allt emot gladeligen!!!

Avslutar med en regel som jag tycker är fantastisk:)

-Behandla andra som du själv vill bli behandlad......


God natt jorden, vi syns imorgon/E







Ovido - Quiz & Flashcards